NEXTlegal en Zynyo luiden nieuw tijdperk in online notariële dienstverlening in

“Met NEXTsign kan de klant straks online notariële akten tekenen”

Reeuwijk, 17 december 2020 – Vanaf vandaag zetten notarieel softwareleverancier NEXTlegal en Zynyo – specialist in digitaal ondertekenen – een grote stap richting online notariële dienstverlening. Met behulp van NEXTsign kunnen notarissen vanaf nu gemakkelijk, efficiënt en veilig alle soorten documenten digitaal door klanten laten ondertekenen.

Online regelen
Consumenten regelen steeds meer zaken digitaal. Online bankieren is eerder regel dan uitzondering en de meeste overeenkomsten kunnen digitaal worden ondertekend.

Michiel Geerdink, directeur bij Zynyo: “Ons doel is om rechtsgeldig, veilig en verantwoord digitaal ondertekenen van documenten voor iedereen toegankelijk en haalbaar te maken. Eerder dit jaar is Zynyo daarvoor een samenwerking aangegaan met de NVM om het digitaal tekenen van koopovereenkomsten mogelijk te maken. De samenwerking met NEXTlegal is een belangrijke volgende stap in het bereiken van ons doel.”

Martin Duijs, directeur bij NEXTlegal: “Als softwareleverancier proberen wij dagelijks het werk van onze notarissen gemakkelijker en efficiënter te maken. De consument eist tegenwoordig dat leveranciers digitaal werken, helemaal in deze coronatijd. Deze nieuwe integratie betekent een grote innovatie voor de notaris en voor zijn klant. De klant hoeft voor veel zaken niet meer langs de notaris en de notaris kan dit vanuit ons softwarepakket met één druk op de knop faciliteren.”

De toekomst
Vanaf 1 augustus 2021 is het wettelijk mogelijk om volledig digitaal een BV op te richten bij de notaris. Je hoeft daarvoor dus niet meer fysiek langs de notaris. Dit is de eerste stap in het – op termijn – volledig digitaal kunnen tekenen van alle notariële akten. Digitaal passeren wordt daarmee de standaard.

“Als notaris ben en blijf je verantwoordelijk voor de inhoud van de akte en voor het begeleiden van de consument bij het tekenen daarvan. Dit kan – mits goed gefaciliteerd – ook prima op een digitale manier. Het kunnen aanbieden van een digitaal proces en straks de digitale notariële akte is dus een logische volgende stap in onze dienstverlening. Met NEXTsign bieden we straks het gemak van digitaal passeren aan de consument maar blijf ik als notaris te allen tijde de regie houden”, aldus Eric Sturkenboom, notaris bij Sauer en Oonk notarissen.

Meer informatie vindt u op de NEXTsign pagina.