Tips & trucs 08

Tips en trucs deel 8
Dat wat u (wellicht) nog niet wist over NEXTmatters

NEXTmatters kent naast verschillende integraties, met bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel, ook vele handigheidjes die u (bij elkaar) veel tijd kunnen besparen. Elke twee maanden publiceren wij een artikel waarin een aantal van deze tips en trucs worden toegelicht. In dit artikel behandelen we de volgende onderwerpen:

– Kopiëren communicatiegegevens relatie;
– Compliance check;
– Dossiernummer kopiëren;
– Relatiekaart – dossiers als contactpersoon;
– F1 – documentatie.

 

Kopiëren communicatiegegevens relatie
Op het algemene scherm van een relatie worden de communicatiegegevens van de desbetreffende relatie getoond. Bijvoorbeeld het telefoonnummer en het e-mailadres van de relatie. Met de rechter muistoets is het mogelijk om deze communicatiegegevens te kopiëren en vervolgens op een andere plek te plakken. Bijvoorbeeld het e-mailadres kopiëren en vervolgens in een e-mail in Outlook plakken (toetsencombinatie ‘CTRL+V’).

Dit kopiëren van communicatiegegevens werkt ook in een dossier vanuit het scherm ‘Partijen’. Selecteer desbetreffende partij en rechtsonder in het scherm worden de communicatiegegevens getoond.

Compliance check 
In een relatie is in het scherm ‘Diensten’ mogelijk om een ‘Compliance check’ uit te voeren. Hiermee is het mogelijk om een betaalde zoekactie uit te voeren in PEP- en sanctielijsten voor deze relatie. Meer informatie over deze mogelijkheid is te vinden in dit document.

Kopiëren dossiernummer
Het is op eenvoudige wijze mogelijk om het dossiernummer van een dossier te kopiëren in NEXTmatters. Klik met de SHIFT-toets ingedrukt op het dossiernummer in de rechter bovenhoek van het geopende dossier.


Het dossiernummer is vervolgens te plakken bijvoorbeeld in een Word document of in een e-mail in Outlook (toetsencombinatie ‘CTRL+V’).

Relatiekaart – dossiers als contactpersoon
In een relatie is het mogelijk om het rapport ‘Relatiekaart’ op te vragen. Op dit rapport worden ook de dossiers weergegeven waar deze persoon als contactpersoon is aangemerkt.

Kies in de relatie boven in de balk voor de knop ‘Afdrukken’ en vervolgens voor ‘Relatiekaart’.

F1 – documentatie
NEXTmatters wordt continu doorontwikkeld. Dit betekent dat er continu op basis van uw feedback bestaande functionaliteiten worden verbeterd en nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Het kan daarom handig zijn om, indien u ergens niet uitkomt, onze vernieuwde documentatie of releasenotes te raadplegen. Deze vind u door in NEXTmatters op F1 te drukken of op het vraagteken linksonder in het hoofdmenu van NEXTmatters te klikken.

Tips & trucs
Heeft u naar aanleiding van deze handigheidjes vragen of wilt u als kantoor meer en uitgebreidere tips en trucs? Neem dan contact met ons op en schakel een van onze consultants in voor een uitgebreide tips & trucs training.