Nieuwe versie NEXTportal

Nieuwe versie NEXTportal bevat veel verbeteringen

Afgelopen week is de nieuwste versie van de NEXTportal uitgerold. Deze nieuwste versie bevat veel verbeteringen waarvan wij de belangrijkste graag voor u op een rijtje zetten. De documentatie is helemaal up-to-date en kunt u vinden onder de F1 knop in NEXTmatters of onder het vraagteken linksonder in uw NEXTmatters scherm.

Activeren van een account
Omdat wij terugkregen dat er regelmatig cliënten problemen hadden bij het activeren van hun account voor de NEXTportal, hebben we deze procedure vereenvoudigd. Dit geldt met name voor het doorschakelen nadat de cliënt zijn of haar wachtwoord door middel van de link heeft vastgelegd en bevestigd. Deze nieuwe procedure staat stap voor stap uitgelegd in de vernieuwde documentatie.

Het kunnen toevoegen van extra accounts voor rechtspersonen
Vanaf deze versie van de NEXTportal is het mogelijk om extra accounts toe te voegen voor rechtspersonen. Voor dit soort organisaties (verzekeraars, accountants, tussenpersonen, enzovoorts) kunnen meerdere accounts aangemaakt worden zodat er meerdere mensen binnen de organisatie in kunnen loggen op de NEXTportal.

Dit extra account dient als e-mailadres hetzelfde domein te hebben als het hoofdaccount. Het aanmaken van een extra account kan de cliënt doen door, als hij/zij is ingelogd in de NEXTportal, te gaan naar ‘Mijn gegevens’. Meer informatie vindt u in de eerder genoemde volledige documentatie.

2-staps verificatie d.m.v. SMS
Naast het toevoegen van meerdere accounts kan de cliënt nu ook kiezen om bij het inloggen gebruik te maken van 2-staps verificatie. Via ‘Mijn gegevens’ in de NEXTportal kan de cliënt deze optie aan- of uitzetten.

Indien de cliënt deze optie heeft aangezet dient hij/zij een telefoonnummer op te geven. Deze wordt gebruikt om de SMS verificatiecode naar toe te sturen. Deze code is 60 seconden geldig. Hierna vervalt deze code en kan een nieuwe code worden aangevraagd. De cliënt kan deze optie zelf aan- of uitzetten en is dus niet verplicht om van deze 2-staps verificatie gebruik te maken.