NEXTlegal – flexibel, modulair en op maat

Sinds afgelopen november zijn wij (Trivium Software en Devoon) samen verder gegaan als NEXTlegal. Door de krachtenbundeling helpen we nu zowel advocaten, notarissen als bedrijfsjuristen. Onze softwareoplossingen vormen het digitale hart van heel veel kantoren en daar zijn wij trots op.

Onderdeel van onze fusie was het bedenken en ontwerpen van een nieuwe huisstijl. Samen met de mannen en vrouwen van Link hebben we ingezoomd op onze organisaties en vanuit die visie is Link aan de slag gegaan met de huisstijl.

Identiteit
Het belangrijkste element van de huisstijl is het logo. Een logo representeert de identiteit van de organisatie en is het eerste wat (potentiële) klanten zien. In een advertentie komt het logo terug, op de website, social media en andere reclame-uitingen. Een goed logo zorgt voor herkenbaarheid en onderscheidt de organisatie van haar concurrenten

Het logo van NEXTlegal en onze softwareoplossingen NEXTmatters en NEXTassyst zijn opgebouwd uit een aantal elementen die zowel de kenmerken van onze software als van onze mensen weerspiegeld.

Flexibel, modulair en op maat te bouwen
Onze softwareoplossingen NEXTmatters en NEXTassyst zijn zeer uitgebreid. Vaak zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden in het pakket. Op die manier kan de medewerker en/of het kantoor zelf bepalen wat het meest efficiënt werkt binnen hun praktijk en werkwijze.

Daarnaast kunnen kantoren NEXTmatters/NEXTassyst uitbreiden met verschillende extra modules. Met deze extra functionaliteiten kunnen kantoren het pakket precies op maat maken voor hun praktijk. Functionaliteiten zoals een telefoniekoppeling voor het automatische registreren van telefoontjes of het direct scannen naar het juiste dossier/relatie. Op die manier kunnen kantoren hun bedrijfsproces optimaliseren en aanpassen aan hun bedrijfsvoering.

Alle drie de logo’s (NEXTlegal, NEXTmatters en NEXTassyst) zijn op dezelfde flexibele en modulaire manier opgebouwd. De basis vormt een 9-blocks grid. Alle drie de logo’s zijn gebaseerd op drie basisvormen die op deze 9-blocks grid gecombineerd kunnen worden tot letters. Zo zijn onze logo’s een verbeelding van onze softwareoplossingen: flexibel, modulair en op maat te bouwen.

De mensen van NEXT: altijd anders met toch dezelfde identiteit
De logo’s van NEXTlegal, NEXTmatters en NEXTassyst zijn ook een symbolisering van onze mensen. Als u goed kijkt ziet u dat de drie logo’s allemaal van elkaar verschillen maar toch dezelfde identiteit hebben.

Zo zijn de inmiddels meer dan 30 mannen en vrouwen die bij NEXTlegal werken ook. Geen dertien in een dozijn mensen die op dezelfde manier zijn gemodelleerd maar stuk voor stuk unieke individuen. Bij NEXTlegal zijn we – gelukkig – allemaal anders maar hebben we wel allemaal dezelfde identiteit, namelijk de drive en de wil om pas te stoppen als het opgelost is.

Het digitale hart
Elke dag proberen wij het (werkende) leven van een advocaat, notaris of bedrijfsjurist aangenamer te maken en verder te bouwen aan het digitale hart van het kantoor. Dit doen wij al meer dan 20 jaar voor inmiddels bijna 500 advocaten-, notariskantoren en Corporate Legal afdelingen.

 

En dat digitale hart? Ook dat is natuurlijk op dezelfde manier opgebouwd: flexibel, modulair en op maat te bouwen. Wilt u ook werken met hét digitale hart van het advocaten- of notariskantoor? Neem dan gerust contact met mij op of met een van mijn collega’s via 088 20 34 320 of Gertjandegans@NEXTlegal.nl.