Facturen drie keer sneller voldaan met behulp van iDEAL

Uw financiële administratie wordt vaak onnodig belast doordat relaties te laat hun openstaande facturen betalen. Facturen die binnen de wettelijke termijn onbetaald blijven zorgen voor een krimp van uw liquiditeit en onnodige kosten in uw bedrijfsvoering, doordat werknemers extra handelingen moeten uitvoeren om de openstaande facturen betaald te krijgen.

Uit onderzoek, in opdracht van MKB Belangen, blijkt zelfs dat 20% van de ondernemers in financiële problemen komt door te laat betaalde facturen.

Sneller betalen met iDEAL
Uit ditzelfde onderzoek komt ook naar boven dat de inzet van iDEAL betaalmogelijkheden ervoor zorgt dat klanten veel eerder overgaan tot het voldoen van de facturen dan wanneer een factuur zonder iDEAL betaallink wordt verzonden.

Van particuliere klanten betaalt bijna 40% de factuur nog dezelfde dag en voor klanten uit het MKB segment betreft dit bijna 25%. Ter vergelijking: van facturen die geen iDEAL betaallink bevatten wordt nog geen 5% binnen één dag betaald.

Mogelijkheden NEXTassyst
Met NEXTassyst kunt u uw digitale facturen sturen inclusief iDEAL link en zo profiteren van snellere betaling. De link wordt toegevoegd aan de factuur en bevat direct het juiste bedrag en het debiteur- factuurnummer. Dit zorgt ervoor dat de ontvanger niets handmatig in hoeft te voeren, wat fouten voorkomt, en de ontvangst altijd correct geboekt wordt.

De eerste kantoren werken al met het toevoegen van een iDEAL betaallink aan hun facturen en zijn enthousiast over de resultaten. Bijvoorbeeld Marit van Sauer & Oonk Adviseurs & Notarissen:

“Sinds we iDeal gebruiken in NEXTassyst is onze debiteurenpositie met 30% afgenomen, nota’s worden vaak binnen een half uur na verzenden betaald.”

Ook profiteren van deze functie?
Wilt u ook gebruiken maken van het versturen van digitale facturen inclusief iDEAL link? Wij helpen u graag om NEXTassyst hiervoor in te richten. Neem direct contact op met een van onze consultants en profiteer ook van deze iDEAL mogelijkheid.