NEXTid

Sneller, veiliger en efficiënter werken!

Een van de belangrijke en verplichte taken van de notaris is om de identiteit van de cliënt te verifiëren. Maar hoe weet u of een identiteitsbewijs echt is? Dit is met het blote oog moeilijk vast te stellen.

Om u hierbij te helpen hebben NEXTlegal en RestPort Technologies de krachten gebundeld. Met NEXTid en de ID | Analyze scanner van Restport Technologies, die ze ook op Schiphol gebruiken kunt u vrijwel alle wereldwijd in omloop zijnde ID-documenten scannen, inspecteren, verifiëren en door middel van de koppeling met NEXTassyst - direct automatisch opslaan bij de juiste relatie.

Michaël Lentze – notaris bij Ellens & Lentze

“Sinds we NEXTid gebruiken besparen we elke dag zeker een half uur tijd. We hoeven veel minder handelingen te verrichten, alles gebeurt nu automatisch!”

Door de koppeling tussen de scanner van RestPort Technologies en NEXTassyst kunt u sneller en efficiënter werken. U hoeft niet meer eerst een kopie van het identiteitsbewijs te maken, die vervolgens weer in te scannen en op te slaan in de relatiekaart in NEXTassyst. U hoeft ook niet meer handmatig de gegevens van het legitimatiebewijs over te nemen in NEXTassyst met kans op fouten.

Alle bovenstaande handelingen gaan met behulp van de scanoplossing van RestPort Technologies en NEXTlegal automatisch. Het legitimatiebewijs wordt automatisch gekoppeld aan de goede relatie en opgeslagen onder de relatiekaart. Daarnaast voert NEXTassyst direct zelf een VIS-check uit.

Voordelen NEXTid
  • ID-bewijzen uit de hele wereld controleren
  • ALLE data blijft binnen uw eigen kantooromgeving en gaat niet naar derde partijen
  • Gegevens worden automatisch verwerkt in NEXTassyst
  • U bepaalt zelf welke data u wel of niet op wilt slaan
  • Met de smartphone app kunt u ook op locatie gemakkelijk ID-bewijzen controleren

Hoe werkt het?

Hoe werkt NEXTid in de praktijk? Bekijk het in deze video:

 

Hoe krijgt u het?

Om gebruik te kunnen maken van NEXTid heeft u een ID-scanner van RestPort Technologies nodig. Deze scanner wordt vervolgens aangesloten op een laptop en/of pc en gekoppeld aan NEXTassyst.

De mobiele ID-scan oplossing werkt met een app voor uw smartphone. Met de app kunt u de ID-verificatie doen en met één druk op de knop stuurt u de gegevens naar NEXTassyst waar deze automatisch worden verwerkt.

Interesse? Mail ons zodat wij u direct kunnen helpen!

Martijn Tolsma- notaris bij Novitas Notariaat

"NEXTid maakt een visuele scan en leest tegelijk de chip in het paspoort uit. Zo kunnen we de scan, de pasfoto en alle cijfers in het fysieke document vergelijken met de digitale data. Het systeem stuurt deze gegevens niet door naar derde partijen. De scan(data) blijft bij ons intern."

Benieuwd hoeveel tijd u kunt besparen met NEXTid?

Wij denken graag met u mee!

Bel ons. Wij zijn bereikbaar op 088 20 34 320 of