Interview met onze nieuwe Devonisten: Samen is niet alleen

Persoonlijk contact is een van de onderdelen die ons werk zo leuk maakt. Samen proberen we onze klanten zo gelukkig mogelijk te maken. Dat betekent dat we de klant áltijd proberen te helpen. Bij ons vind je geen keuzemenu, geen wachtrij, geen secretaresses maar vakidioten die direct weten wat u bedoelt en weten waar ze het over hebben.

Dit wordt gewaardeerd. Wij hebben het voorrecht om elk jaar substantieel te mogen groeien. Daarom zijn we heel blij dat we weer twee nieuwe helden aan ons team kunnen toevoegen. Zoë gaat aan de slag als techneut en Carolien komt onze consultancyafdeling versterken. Hoogste tijd om verder met hun kennis te maken.

First things first: Wie zijn jullie?
Zoë: “Ik ben Zoë, 26 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Schoonhoven. Ik heb in Rotterdam Elektrotechniek gestudeerd. Daarna ben ik naar Vught verhuisd waar ik vijf jaar als “Embedded Software and Hardware Developer” (veel met FPGAs bezig geweest) heb gewerkt. Toen was het tijd om terug te gaan naar huis en mijn familie in omgeving Utrecht/Zuid-Holland.

Carolien: “Mijn naam is Carolien Waterman, ik ben 26 jaar oud. Ik woon met veel plezier in het hartje van Leiden, waar ik recentelijk ben afgestudeerd.”

Wat ga je precies bij NEXTlegal doen Carolien?
Ik ben nu werkzaam als consultant, waarbij ik onze klanten ondersteun door middel van adviseren, het geven van training en begeleiding.

Leuk! En jij Zoë?
Programmeren 🙂 Hier ben ik dol op, dus ik ben al snel tevreden met de werkzaamheden die ik verricht. Verder ga ik meehelpen bij het verbeteren, testen en uitbreiden van de software die NEXTlegal levert. Niet alleen wat de klant ziet en gebruikt, maar ook voor onszelf.

Wij zijn heel blij dat jullie er zijn! Maar waarom hebben jullie gekozen voor Devoon?
Zoë: “Ten eerste omdat NEXTlegal in de buurt van Gouda ligt. Tijdens het zoeken naar een nieuwe baan hield ik er rekening mee dat ik terug wilde verhuizen in de buurt van mijn geboortestad, Schoonhoven. Ten slotte heb ik de keuze gemaakt, omdat ik houd van de sfeer in kleinere bedrijven, omdat de beschrijving van NEXTlegal mij zeer aansprak en omdat ik geïnteresseerd was in iets nieuws en anders dan mijn vorige baan.”

Eerlijk verhaal  😉 En jij Carolien? 
“Voordat ik aan de slag ging bij NEXTlegal heb ik bij een aantal notariskantoren gewerkt als notarieel medewerker op de sectie vastgoed. Hier heb ik de notariële wereld leren kennen, welke ik altijd als zeer positief heb ervaren. Binnen het notariaat kwam ik al snel in aanraking  met NEXTlegal. De open sfeer, toegankelijkheid en passie voor het werk trokken mij gelijk. Het zijn afwisselende werkzaamheden, waarbij ik mijn kennis van het notariaat heel goed kan toepassen.

Inmiddels zijn we één maand verder, hoe bevalt het jullie?
Carolien: “Onwijs goed! Vanaf moment 1 voel ik mij hier op mijn plek. Geen dag is hetzelfde, wat het erg afwisselend maakt. Er zijn nog genoeg uitdagingen, hiervoor kan ik altijd bij mijn collega’s terecht.”

Zoë: “Zeer goed! Ik voel mij al helemaal thuis tussen mijn collega’s en ervaar een sfeer van echte mensen die zich niet hoeven voor te doen als mensen die ze niet zijn. Sfeer is voor mij één van de meest belangrijke dingen om mij ergens op mijn gemak te voelen, en de sfeer bij NEXTlegal zit helemaal goed.”

Tof! Wat doen jullie graag als jullie vrij zijn?
Zoë: “Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, of eerder andersom: van mijn werk mijn hobby. Ik programmeer graag in mijn vrije tijd, zet kleine projectjes op om bijvoorbeeld al mijn recepten te digitaliseren met een enkele klik op een knop, een website op te zetten of het maken van Android apps. Ook vind ik het heel erg leuk mij bezig te houden met game-design en daar ben ik in mijn vrije tijd toch wel veel mee bezig.”

En jij Carolien?
“Ik houd erg van reizen, ik heb thuis een grote wereldkaart hangen waar nog genoeg landen niet zijn weggekrast. Daarnaast houd ik van tijd door brengen met vrienden, lekker eten en een goed glas wijn.”

Bedankt voor dit leuke diepte-interview! Het is fijn om jullie bij ons te hebben. Heeft u zelf nog een vraag aan Zoë en/of Carolien? Dan kunt u hen bereiken op zoegeurts@NEXTlegal.nl of carolienwaterman@NEXTlegal.nl.