Interview Bart Loeffen: “het volgen van je passie is het mooiste wat er is!“

Om te kunnen blijven groeien zijn wij altijd op zoek naar leuke en goede mensen om het NEXTlegal team mee te versterken. Sinds mei is ons ontwikkel team verder uitgebreid met Bart! Hoogste tijd om hem eens aan de tand te voelen over wie hij is en wat hij bij ons precies komt doen.

Welkom bij NEXTlegal Bart! We beginnen bij het begin: wie ben je?
“Mijn naam is Bart, 38 jaar en sinds anderhalf jaar woonachtig in Voorburg. Daarvoor heb ik mijn hele leven in het prachtige Brabant gewoond, maar voor de liefde ben ik naar de drukke randstad verhuisd.”

Wat de liefde al niet met je doet 😉  En wat ga je doen bij NEXTlegal?
“Mijn passie proberen werkelijkheid te laten worden: het maken van applicaties die doen wat de gebruiker wil. Nog te vaak zie ik software die vanuit een ontwikkelaar helemaal logisch werkt, maar voor de eindgebruiker totaal onlogisch, en dus bijna onbruikbaar is.

Dit is wel een uitdaging voor mij aangezien ik tot mijn functie bij NEXTlegal nooit als programmeur gewerkt heb.”

Klinkt als een gevarieerde baan. Waarom heb je voor NEXTlegal gekozen?
“Oorspronkelijk had ik gesolliciteerd op een supportdesk functie. Echter bij mijn eerste gesprek kreeg ik direct de vraag wat ik met mijn achtergrond en ambitie op die plek wilde doen. Tevens kwam ook meteen de opmerking dat ik veel beter bij de ontwikkelaars thuis zou zijn. Uiteindelijk ben ik erg blij dat ik die kans heb gekregen vanuit NEXTlegal.”

Inmiddels zijn we ruim één maand verder, hoe bevalt het?
“Tot nu toe erg goed. Het is wel even raar om ergens te starten en geen van je collega’s in levende lijve te kunnen ontmoeten vanwege de corona crisis. Ik ben nu afwisselend op kantoor en thuis, en probeer toch vragen te stellen als ik ergens tegenaan loop. Het is fijn dat ik een eigen project heb waarbij ik toch kan leren om te werken met Servoy en niet ‘in de weg loop’ bij de grote projecten.”

Tot slot, wat doe je als niet bij NEXTlegal aan het werk bent?
“Proberen om niet te lang door te gaan met programmeren is een eerste. Dit lukt niet altijd, zeker niet als je echt denkt dat de oplossing dichtbij is (en uiteindelijk in de late uurtjes nog niet gevonden wordt).

Als ik mijzelf achter de laptop vandaan kan halen, dan ben ik bezig in onze eigen moestuin of stap ik op de racefiets om een rondje te gaan rijden. En sinds kort mag ik weer gebruik maken van mijn Pathé Unlimited abonnement.”

Dat klinkt als een mooie vrijetijdsbesteding 😊 Bedankt voor dit mooie diepte interview Bart en welkom bij de club! Heeft u zelf nog een vraag aan Bart? Dan kunt u hem altijd bereiken op bartloeffen@NEXTlegal.nl.